Bloemist Carolien Hoogweg

Opgegroeid tussen de bloemen

Even voorstellen, ik ben Carolien Hoogweg, eigenaar en bloemist bij Het Bloemenhart.

Mijn eerste ervaringen met bloemen zijn begonnen in de kwekerij waar ik opgegroeid ben. Hier heb ik het proces van de ontwikkeling van de verschillende teeltstadia, het planten van het gewas tot en met de oogst in alle facetten mogen bewonderen. Daarom ben ik de vakopleiding gaan volgen. Hier heb ik gezien dat er nog veel meer mogelijk is en is mijn interesse geheel aangetrokken tot het bloemisten vak.

Bloemist Carolien Hoogweg
Bloemenwinkel Het Bloemenhart Berkel

Na het behalen van het begeerde diploma, is mijn carrière begonnen bij een bloemist in het middensegment. In de jaren erna heb ik steeds naar nieuwe uitdagingen gezocht waar ik mijzelf kon ontwikkelen. Gedurende de laatste jaren is dit echter gestagneerd. Ik wilde meer, kon beter, moest beter maar voelde dat dit steeds meer werd beperkt. Na in loondienst te zijn geweest in binnen- en buitenland, in het midden- en hoog segment en 30 jaar ervaring rijker heb ik besloten om zelf te gaan ondernemen met ‘Het Bloemenhart’.

Bloemwerk

In ruim 30 jaar tijd krijg je een heleboel verschillende verhalen te horen die uitdagen om er een creatie mee te maken.

  • Een boeket met daarin luiers verwerkt voor oma die het lukte om een kleinkind zindelijk te krijgen tijdens een logeerpartij.
  • Een boeket met fotolijst-frames voor het afstuderen aan de fotokunst academie.
  • Natuurlijk heeft ook elke bruid een verhaal, maar een rouwstuk met een schilderspalet met snoep in alle kleuren voor een zoetekauw en bijzonder creatief meisje springt er uit.

Van een ‘gewone’ bos bloemen tot bloemwerken die je bij blijven. Welk verhaal mogen wij voor u arrangeren?

Graag tot ziens bij Het Bloemenhart

Carolien Hoogweg